Media

Mindig örülök, ha lehetőségem van képregényekről beszélni, mert remélem, hogy egyre többen szeretjük meg ezt a sokszínű médiumot.

Ajánlom A képregények titkos élete podcastot is.

A Litera Más polcra tartozik c. podcastjának vendége voltam, és nagyon élveztem a beszélgetést a Sandman-sagáról Greff Andrással és Modor Bálinttal.
A 2021-es Hungarocomixon Mráz Istvánnal beszélgettem a könyvemről. Ritkán van megfelelő kontextus arra, hogy ne olyan kérdésekre válaszoljak, mint honnan ered a képregény, milyen az amerikai képregény – itt most valóban a kutatásomról beszéltünk, és irtó jó volt.
Halter Andrással beszélgettem a 2021-es Hungarocomixon képregénykötete megjelenésének apropóján.

Az észrevehetetlen ábrázolása – nemzetközi képregényes kerekasztal a Francia Intézet szervezésében. Beszélgetőtársaim: Zeina Abirached, Libanon, Franciaország; Mathieu Burniat, Belgium; Futaki Attila, Magyarország

Anna Krzton Szedd össze magad című képregényének bemutatóján a betegségeket ábrázoló képregényekről valamint a lengyel képregényvilágról beszélgettünk Kellermann Vikivel és Maksa Gyulával (2021).

A Volt egyszer egy képregény című dokumentumfilmben a kortárs magyar képregényről meséltem (2021).

Magyar Krónika a képregényekről – itt mindenről is beszélek (2021).

A Lapozz a 99-re podcast vendége voltam, Stan Lee-ről és a HVG-nél megjelent életrajzáról beszélgettünk (2021).

Rajzolt előítéletek a Népszava hosszú riportjának a címe. Főleg képregénytörténetről mesélek P. Szabó Dénesnek és Vasemberrel említenek egy lapon! Itt olvasható (2021).

A Pesti Hírlap Live vendégeként nagyon sok mindenről beszélgettünk jó hosszan, és külön örülök, hogy a könyvemről és a kutatásomról is beszélhettem kicsit Svébis Bencének (először magyarul!), 2020.

Felvidéki Miklóssal beszélgettem a 16. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon, 2020.
Németh Gyulával beszélgettem a 16. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon, 2020.

Radnóti Miklós története az egész világon ismert…
Beszélgetés a Magvető Caféban: Alexander Zograf képregényalkotó, Ferencz Győző költő, és én (2019). A beszélgetés kivonata.

Az Országos Széchényi Könyvtár Kép-regény-történet című kiállításának kortárs termét mutatom be (2018).

Madarász Gergellyel és Oravecz Gergellyel beszélgetek az Írók boltjában (2016).

2021 – A Busy Year

When I was looking back on 2020 in my January 2021 post, I wrote that the best decision I made was quitting my job at a multinational company in the summer of 2020 (in spite of the pandemic, etc). I was grateful for that decision each and every day of 2021. Though freelancing is hard, … More 2021 – A Busy Year